Klimmen tegen Klimaatarmoede komt terug!

26-04-2024 | 12:52

Klimmers opgelet! Na een succesvolle eerste editie in 2023, organiseert Solidaridad op 2 november een tweede klimmarathon om geld op te halen voor boeren die te maken krijgen met klimaatarmoede. Om onze gezamenlijke impact te vergroten, gaan we de uitdaging deze keer niet op één, maar op drie locaties van Mountain Network aan: Amsterdam, Arnhem en Nieuwegein. Doe je mee?

 

Kleine boeren staan voor extreme uitdagingen

Kleine boeren aan het begin van de keten staan voor extreme klimaatuitdagingen. Extreme droogte. Hevige regenval. Plagen en ziektes. De oogst is daardoor erg onvoorspelbaar. Gevolg: extreme armoede en een zeer onzekere toekomst. Zonder hulp blijven kleine boeren klimaatslachtoffer en leven ze in klimaatarmoede. Deze extreme situatie schreeuwt om actie. Want er zijn oplossingen! We kunnen bijvoorbeeld samen met boeren bomen planten, CO2 vastleggen en overstappen naar klimaatbestendige landbouw. Van klimaatslachtoffer naar klimaatheld. Maar… daar is geld voor nodig.Daarom organiseren wij een tweede Extreem Solidaridad Klimmarathon, waarbij we Klimmen tegen Klimaatarmoede. Op zaterdag 2 november bij Mountain Network in Amsterdam, Arnhem en Nieuwegein.

 

De Klimmarathon

Op 2 november gaan 160 klimmers de uitdaging aan. Ze klimmen in 12 uur zo veel mogelijk in teams van 6 mensen en worden gesponsord voor deze extreme prestatie. 

Vorig jaar is er – dankzij de inzet van 60 klimmers – maar liefst €25.753 opgehaald! Deze editie gaan we voor €100.000 en daar hebben we jouw hulp bij nodig. Laat je sponsoren en haal zoveel mogelijk geld op voor kleine boeren. Alleen, met je vrienden of collega’s. Voor beginners en gevorderde klimmers: samen gaan we de uitdaging aan!

Wat je kunt verwachten…

  • Unieke klimuitdaging van 12 uur waarmee we zoveel mogelijk geld ophalen voor boeren in klimaatarmoede
  • Een geweldige teamspirit
  • Een exclusief duurzaam klimshirt
  • Hulp van Mountain Network en Solidaridad bij de voorbereiding, zodat je alles uit jouw actie kan halen
  • Beginner? Ontvang na aanmelding meer dan 40% korting op je klimvaardigheidsbewijs (€75 in plaats van €130 euro), of doe een kennismakingsles met €10 korting.

De aanmeldingen zijn geopend! Schrijf je nu in om te klimmen tegen klimaatarmoede in Amsterdam, Arnhem of Nieuwegein.

 

Kortingscodes voor beginners

Kennismakingsles

Weet je nog niet zeker of klimmen iets voor jou is? Boek een kennismakingsles met 10 euro korting (€12,50 i.p.v. €22,50). Om hiervan gebruik te maken doe je het volgende:
1. Ga naar de actiepagina van Mountain Network
2. Kies de locatie waar je de kennismakingsles wilt boeken. Dit kan bij alle locaties.
3. Selecteer bij ‘Soort bon’, ‘Solidaridad’ en boek de les op de gewenste dag en tijd.
De ‘Solidaridad' bon is te gebruiken t/m 31-12-2024, veel plezier!

Boek een kennismakingsles via deze link!

Korting op je klimvaardigheidsbewijs

Als je meedoet aan de klimmarathon tegen klimaatarmoede krijg je meer dan 40% korting op de cursus om je klimvaardigheidsbewijs te halen bij Mountain Network (€75 in plaats van €130 euro). In de bevestigingsemail na je inschrijving ontvang je instructies voor het boeken van een cursus met korting.