Klimmers halen ruim 25.000 euro op tegen Klimaatarmoede

10-11-2023 | 07:56

Op 4 november klommen 60 klimmers 12 uur lang tegen klimaatarmoede! Met deze uitdaging haalden ze ruim 25.000 euro op en steunen ze koffieboeren die hard geraakt worden door de klimaatcrisis.

Positieve impact voor kleine koffieboeren
En dat geld is hard nodig. Door extreme weersomstandigheden, zoals langdurige droogte of juist hevige regenval, is het voor koffieboeren bijzonder moeilijk om te leven van de opbrengst van hun boerderij. Daardoor is het onmogelijk zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering. Met de opbrengst kunnen we samen met de boeren meer dan 10,000 bomen planten, CO2 vastleggen én hun inkomen verhogen. Van klimaatslachtoffer naar klimaatheld. Heel veel dank aan alle klimmers en donateurs die dit mogelijk hebben gemaakt!

Zij een extreme uitdaging, wij een extreme uitdaging
Twaalf uur lang klimmen is natuurlijk niet niks. Gelukkig zat de sfeer er onder de klimmers goed in en was het naast een extreme ook vooral een leuke dag! Actrice en musicalster Anouk Maas deed de warming-up, er was een team van DJ’s die de klimmers muzikaal aanmoedigden, en met een speurtocht en bingo zorgden we voor wat subtiele afleiding. Ook kregen de deelnemers tips van professionele klimmers, zoals Nederlands Kampioen leadklimmen Leto Cavé. We hebben heel wat blaren en rode handen gezien, maar de klimmers zetten alles op alles om de 12 uur vol te maken! Bij elkaar klommen de klimmers 93.116 meter.

Op naar volgend jaar!
We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van Klimmen Tegen Klimaatarmoede! En gaan er vanuit dat deze actie volgend jaar weer plaatsvindt, zodat we nog meer positieve impact kunnen maken. Wie weet wel op meerdere locaties... Wil jij daar meer over weten? Laat je mailadres achter via de button hieronder en je bent de eerste die over de editie van 2024 hoort.

Wees de eerste die hoort over de extreme klimuitdaging in 2024

Aanmelden nieuwsbrief