Hoe steunen we de makers van onze koffie en cacao?

Kleine boeren aan het begin van de keten staan voor extreme klimaatuitdagingen, leven in armoede en hebben een zeer onzekere toekomst. Maar er zijn oplossingen: we kunnen samen met de boeren de overstap naar klimaatslimme landbouw maken. Door bomen te planten die CO2 vastleggen en kennis te delen. Maar… daar is geld voor nodig.

 

Doneer direct

 

Wat gebeurt er met mijn donatie?

 

Van iedere euro die je doneert, gaat 96,7 eurocent direct naar onze projecten. 2,5 eurocent gaat naar het genereren van meer inkomsten om ons werk te kunnen blijven doen. Tot slot betalen we met de resterende 0,90 eurocent ons kantoor en onze medewerkers.

 

Wat betekent mijn donatie voor een boer?

 

Je leest over de klimaatcrisis. Je leest over 510 miljoen kleine boeren van wie velen in armoede leven. Dan denk je misschien: mijn gift is een druppel op een gloeiende plaat... Maar ieder bedrag maakt directe impact voor de makers aan het begin van de keten. We geven je graag een paar voorbeelden!

 

  • Voor 5 euro kan een kleine boer in Colombia 2 schaduwbomen planten. Dat is niet alleen goed voor de schaduw en de biodiversiteit op de boerderij, maar er wordt zo ook 0,2 ton CO2 extra opgeslagen per jaar. 🌳

 

  • Voor 10 euro kan een kleine boer in Kenia de bodem laten testen en aanbevelingen krijgen welke voeding de bodem nodig heeft om gezonder te worden. Dat zorgt uiteindelijk voor meer oogst van betere kwaliteit.🧪

 

  • Voor 25 euro kan een boer in Kenia deelnemen aan een opleiding in goede landbouwpraktijken waarin hij of zij kennis opdoet, bijvoorbeeld over  hoe je je eigen bio-mest maakt. Goedkoper voor de boer, én beter voor de grond.👩‍🌾

 

  • Maar misschien geef jij wel 165 euro? Daarmee kan één kleine boer optimaal zijn of haar hele land van schaduwbomen voorzien en 7 ton CO2 per jaar opslaan voor de komende 20 tot 30 jaar.💡

 

Zo dus. Van klimaatslachtoffer naar klimaatheld.

Jouw eerste investering is daarvoor onmisbaar! Steun jij een koffieboer die jouw koffie mogelijk maakt?

 

Doneer direct

 

Kleine boeren in Nicaragua, Colombia, Oeganda en Kenia zijn overgestapt op klimaatslimme landbouw. Zij planten schaduwbomen op hun plantage en halen zo CO2 uit de atmosfeer.

 

Klimaatslimme landbouw, wat is dat?

 

De landbouwmethoden die Solidaridad introduceert, zijn zowel goed voor de boerderij zelf als voor het klimaat.

 

Een voorbeeld is het aanplanten van hoge schaduwbomen tussen koffiestruiken. De bomen beschermen de koffie en de bodem tegen hogere temperaturen, felle regens en zon. De schaduw komt de kwaliteit van de producten zoals koffie ten goede en de bomen leveren bovendien fruit, noten en medicijnen. En heel belangrijk: ze nemen CO2 op uit de lucht.

 

Daarnaast biedt Solidaridad ondersteuning bij de overstap naar biologische teelt, zodat de boer ook een betere prijs krijgt voor zijn of haar koffie, cacao of chocola.

 

Waar en met welke boeren werkt Solidaridad samen?

 

Solidaridad komt in actie voor kleine boeren over de hele wereld. Zo zijn we actief in Nicaragua, Colombia, Oeganda en Kenia waar we werken met boeren die o.a. koffie, cacao en thee produceren die wij dagelijks in de winkel kopen.

 

Er zijn 510 miljoen kleine boeren, en velen van hen kunnen de stap naar klimaatslimme landbouw maken. Help jij mee?

 

Doneer een boom

 

Met het planten van schaduwrijke bomen zorgen kleine koffieboeren niet alleen voor opslag van CO2, maar ook voor biodiversiteit, schaduw en een gezondere bodem. Ze dragen hiermee bij aan de strijd tegen klimaatverandering, en worden daarvoor eerlijk gecompenseerd.

 

Elke euro telt. Voor 5 euro kunnen er 2 schaduw- of fruitbomen geplant worden. Help je mee?

 

Doneer hier